×

Publisert: 27.01.2023,    Endret dato: 29.03.2023

Av: Jan Ivar Brekke

Tid

Visste du at tiden er en konsekvens av syndefallet?

Mens jeg holdt på med artikkelen om kjærlighet og funderte over Guds navn, som alle handler om en eller flere av Guds egenskaper, så var det navnet “Jeg Er” som satte meg på sporet. Navnet indikerer at Gud alltid befinner seg i nuet. Navnet sier at selv for tusenvis av år siden var han Jeg Er, og hvor langt som helst fram i tiden vi ser, så er han fremdeles Jeg Er. Det betyr at uansett hvilken tid vi ser for oss Gud i så er Han alltid til stede her og nå i sin fulle kraft, helt upåvirket av vår tidsregning. Det betyr at Gud har aldri vært yngre enn han er i dag og han kommer aldri til å bli eldre en han er i dag. Gud står utenfor vår tid.

Gjennom studiet om døden lærte jeg at alderdommen er et resultat av døden. Adam og Eva ble opprinnelig skapt som evighets-vesener. Gud sa at om de forsynte seg av frukten fra treet med kunnskap om godt og ondt skulle de dø. Vi er vant til å tenke på døden som noe som inntrer plutselig, altså i det sekundet når livet ebber ut. Men i det øyeblikket jorden, menneskene og hele skaperverket kom under dødens vold, fikk alt en begrenset tid. Alt ble forgjengelig. Allerede i fra fødselen av er vi begrenset i levetid og det er døden som er årsaken til det.

Det betyr at det altså var syndefallet som startet klokken.

I en tilværelse som ikke har noen begynnelse og heller ingen slutt, kan det godt være variasjoner i forhold til sesonger som vinter og sommer, - natt og dag. Hele universet er jo i konstant bevegelse, men tiden blir likevel relativ. Som et menneske med begrenset levetid er jeg bevisst på at dagen i dag får jeg aldri igjen, men som et evighets-vesen vil det være slik at det jeg ikke fikk til i dag kan jeg kanskje få til i morgen, eller til neste år, og uten at jeg er et eneste sekund eldre.

Vitenskapen med sine mange forskere har i alle tider vært opptatt av å finne ut en god forklaring på tid, men uten veldig gode resultater. Noen mener at tiden egentlig ikke eksisterer i det hele tatt.

Tiden eksisterer ikke - Tek.no: https://www.tek.no/nyheter/nyhet/i/Vbevvd/tiden-eksisterer-ikke Hva er tid - forskning.no: https://forskning.no/fysikk/hva-er-tid/757264

Kan det hende at både tid og forgjengelighet er tilbakelagte faktorer i himmelriket … ?

Respons

Ønsker du å dele noen tanker om det du har lest?Det som deles her registreres i database sammen med din ip-adresse.

Bli den første gjesten som deler noe på siden ...